Productie-detail

Dr. Panda's Kerstbus

Dr. Panda's Kerstbus

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Rijd als buschauffeur door een vrolijk besneeuwd kerstdorpje, en neem alle dierenvriendjes mee in je bus.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. Ja. TribePlay. Android, iPhone, iPad.

Kenmerken

• iPhone, iPad, Android
• Vegen en klikken
• Kerst
• Geen levels

Beschrijving inhoud

In deze app rijd je met Dr Panda’s kerstbus door een besneeuwd kerstdorpje waar allerlei dieren wonen, zoals een olifant, een koe en een ijsbeer. De speler bepaalt hoe hard de bus rijdt, of de ruitenwissers aan gaan en of er getoeterd wordt. Ook kan de speler zelf een beetje sturen door te vegen over het scherm, maar in principe rijdt de bus vanzelf de goede weg. Onderweg kan de speler stoppen voor een roodstoplicht, bij een zebrapad waar een dier wil oversteken, bij een brug die opengaat of bij een bushalte waar de dieren in en uitstappen. De speler mag de dieren bij een bushalte zelf een plekje geven in de bus.

Op de achtergrond klinkt continu een vrolijk muziekje. De dieren spreken Engels, zo zegt een dier die de bus instapt bijvoorbeeld “Hello!”, en een dier die uitstapt zegt “Bye bye!”. De speler wordt geholpen doordat dingen waar de speler iets mee zou kunnen doen in beeld oplichten, zoals het gaspedaal wanneer de bus heel lang stilstaat en een zebrapad symbool wanneer er een zebrapad in zicht is waar de speler voor kan stoppen.

Leeftijdsadvies

Dr Panda’s kerstbus is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het is een eenvoudig spel waarbij nauwelijks instructie nodig is, en het kind vooral zelf alles kan ontdekken dankzij de oplichtende onderdelen en symbolen. Er kan ook eigenlijk niets misgaan in het spel, wat het voor kinderen van deze leeftijd een leuk spel maakt. Daarnaast zullen zij het achtergrondmuziekje, de omgevingsgeluiden, en de geluiden die de bus maakt als je harder of zachter gaat of toetert leuk vinden. Ook vinden zij de dieren die zich gedragen als mensen grappig.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine werkt als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Ze kijkt graag naar misdaadseries en is hobbyfotografe. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Voetballen met Muis

Voetballen met Muis

Voetballen met Muis

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Jokie

Jokie

App 2+ JR

Bop Collects Clouds

Bop Collects Clouds

Bop Collects Clouds

Meer weten...