Productie-detail

Dora and Friends

Dora and Friends

App VAN 3 T/M 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
2 waarderingen

Verzin zelf de leukste verhalen, die Dora en haar vrienden gaan beleven!

Apple App Store en Google Play (Android)
€ 2,29. Viacom International Inc.. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kernmerken

 • iPhone, iPad, iPod touch, Android
 • Dora
 • Eigen verhalen maken
 • Tappen, vegen en slepen
 • Auditieve ondersteuning
 • Inclusief leerplan voor ouders

Beschrijving inhoud

Naast de succesvolle serie die dagelijks op televisie is te zien, is er nu ook een app over Dora en haar vrienden. Met deze app kunnen kinderen een eigen verhaal creëren. De gemaakte verhalen worden opgeslagen en zijn later nog te bekijken en te beluisteren. Om een avontuurlijk verhaal te maken zijn er verschillende functies en extra’s beschikbaar. Zo kunnen de kinderen kiezen uit diverse personages, kunnen zelf personages samenstellen en is er keuze uit verschillende omgevingen, decorstukken en muziekstukken. Daarnaast kan je als kind niet alleen opnemen wat Dora en haar vrienden zeggen, maar ook je eigen stem. Door al deze geweldige functies en een levendige 3D-omgeving wordt ieder verhaal een succes!

De app is qua besturing vrij gemakkelijk te hanteren. In de app moet je tappen, vegen en slepen met de vinger. Daarnaast worden alle acties en handelingen auditief ondersteund. Dora vertelt in het Nederlands wat er gedaan moet worden, soms komen daar Engelse woordjes tussendoor. Elk verhaal wordt opgeslagen en kan op een later tijdstip weer worden geopend. De app bevat een leerplan, handig om te lezen voor de ouders. In dit leerplan staat precies beschreven welke vaardigheden de kinderen ontwikkelen tijdens het spelen van deze app. De app bevat geen advertenties.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf ongeveer 3 jaar kunnen deze app zelfstandig spelen. Dit omdat de besturing van de app vrij gemakkelijk is en de hele app auditief is ondersteund. Dora vertelt precies wat je moet doen en welke knoppen je nodig hebt. Wanneer je een eigen personage creëert, krijgt deze een naam. Hierbij hebben kinderen bij het typen wellicht hulp nodig van de ouder. Gezien de belevingswereld en handelingen in deze app, is de app geschikt voor kinderen tot en met ongeveer 6 jaar. Kinderen tussen de 3 en 6 jaar zijn dol op Dora!

Mening recensent

Zelf heb ik al diverse keren een aflevering van Dora bekeken met mijn oppaskinderen. Ik ben bekend met de serie Dora en vrienden. Ik vind het een meerwaarde dat er Engelse woorden aan bod komen tijdens de afleveringen. De maatschappij verandert en kennis van de Engelse taal is steeds meer een must. Kinderen leren ontzettend snel en pikken door die app kennis op. Ook vind ik het goed dat de kinderen in de app een eigen verhaal kunnen verzinnen. Zo leren ze diverse aspecten over de Nederlandse taal, zoals bijvoorbeeld dat een verhaal een begin, midden en eind heeft. Ook voor de uitbreiding van de woordenschat en het inlevingsvermogen is het een aanrader om deze app te spelen.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Casper & Lisa

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Biggetje Dun

Biggetje Dun

Biggetje Dun

Meer weten...

App 3+ JR

Noa's sterren

Noa's sterren

Noa's sterren

Meer weten...