Productie-detail

DNA Play

DNA Play

App VANAF 6 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 waarderingen

Los de DNA-puzzels op en creëer je eigen monsters!

Apple App Store
€ 3,49. AVOKIDDO E.E.. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

 • iPhone, iPad, iPod touch
 • Monsters maken 
 • DNA-puzzels 
 • 200 miljard unieke samenstellingen
 • Tikken en vegen 
 • Muziek en gekke geluiden

Beschrijving inhoud

Met de app 'DNA Play' kun je monsters maken door gen-puzzels op te lossen. Zodra de puzzels zijn opgelost, kun je kiezen welke lichaamsdelen jouw monster krijgt. Geef je je monster vijf paar ogen, krijgt hij vleugels of scherpe tanden? Tijdens het spelen komen er soms andere elementen in beeld waarmee je kunt spelen, zoals eten dat je kunt voeren aan je monster.

Als je op de play-knop klikt, verschijnt er een scherm met verschillende witte vakjes. Dit is jouw bibliotheek waarin alle gemaakte monsters worden opgeslagen. Klik op het plusteken om een monster te maken. Alle lichaamsdelen bevatten een DNA-streng waarvan stukjes ontbreken. Aan jou de taak om de stukjes op de juiste plek te zetten. Je kan pas naar het volgende lichaamsdeel als de puzzel is opgelost. Zodra je een puzzel hebt opgelost, krijgt jouw monster het betreffende lichaamsdeel. Je kan het lichaamsdeel veranderen door erop te tikken of door de DNA-onderdelen over elkaar te slepen. Ga net zo lang door tot je tevreden bent over jouw mutatie. Door op het pijltje links bovenin te klikken, kun je kiezen om een foto te maken van jouw monster of terug te gaan naar je bibliotheek. Als je dit hebt ingesteld, wordt jouw monster automatisch opgeslagen. Toch niet tevreden? Klik op het monster om hem of haar te veranderen.

Leeftijdsadvies

'DNA Play' is bedoeld om kinderen op een speelse en beeldende manier kennis te laten maken met DNA. De app is geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Vanaf deze leeftijd raken zij geïnteresseerd in wetenschap en weten ze hoe ze moeten omgaan met regels in een spel. Het kan voor hen handig zijn als de ouder in het begin meekijkt. De informatie voor ouders kan je op weg helpen.

 


ElineDeze recensie is geschreven door Eline van Leeuwe. Eline studeert Journalistiek aan de Hoogeschool Utrecht. Ze specialiseert zich in televisie en interesseert zich voor de doelgroep jeugd. Door te schrijven voor Mediasmarties hoopt ze zich te blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Meer weten...

Boek 6+ JR

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Alles wat je wilt weten over het circus (en nog veel meer!)

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Nick Battle

Nick Battle

Nick Battle

Meer weten...