Productie-detail

Dierenzoeker

Dierenzoeker

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Zie je een dier maar weet je niet wat het is? Met de dierenzoeker kom je erachter.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis. ETI BioInformatics. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch, Android
  • Tikken
  • Dieren
  • Zoeken en bestuderen

Beschrijving inhoud

Met de dierenzoeker kan je erachter komen welk dier je ziet. Dit doe je door verschillende eigenschappen aan te vinken die je wel kan zien, zoals welke kleur het heeft, waar het leeft en waar het op lijkt. De dierenzoeker selecteert uit 300 verschillende dieren de dieren die aan deze eigenschappen voldoen. Als je het dier eenmaal gevonden hebt, krijg je informatie te zien over het uiterlijk, gedrag, waar en wanneer je ze ziet, tot welke diergroep het hoort en op welke dieren het nog meer lijkt. Ook wordt een bijzondere eigenschap of weetje gegeven, bijvoorbeeld dat de ‘bronblaashoren’ een van de snelste slakken van Nederland is met 17 centimeter per minuut.

Bij het aanvinken van de eigenschappen wordt er met pictogrammen en woorden gewerkt. Als je bijvoorbeeld het pictogram van de vogel aanklikt voor ‘lijkt op’, zie je verschillende zwart-witpictogrammen met bijvoorbeeld een spin, vis, worm of vogel, met het woord eronder. De lijst met dieren wordt weergegeven met gedetailleerde tekeningen en de naam van het dier. Vervolgens wordt de informatie van het uitgekozen dier in tekst weergegeven en staat er bij de meeste dieren een foto van het dier bij. Bij het ene dier staat heel veel tekst en bij het andere maar een paar korte zinnen. Sommige hebben een moeilijke naam zoals ‘dwergbootsmannetje’ en in de tekst zitten soms langere woorden zoals ‘vleugelslagen’.

Leeftijdsadvies

De dierenzoeker is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Hoewel zij nog niet kunnen lezen, vinden kinderen van deze leeftijd het wel heel leuk en interessant om een dier te bestuderen en vervolgens te kijken of ze dat dier in de dierenzoeker kunnen vinden. Met een klein beetje uitleg over hoe de dierenzoeker werkt kunnen zij al snel eenvoudige eigenschappen, zoals de kleur, aanklikken met behulp van de pictogrammen. Iemand die wel kan lezen kan ze vervolgens vertellen hoe het dier heet en welke eigenschappen het allemaal heeft. Kinderen van 8 jaar of jongere kinderen met een goede leesvaardigheid kunnen geheel zelfstandig de dierenzoeker gebruiken en alle informatie lezen.

 

JantineDeze recensie is geschreven door Jantine te Molder. Jantine zit in de afstudeerfase van de Master of Educational Science & Technology aan de Universiteit van Twente en werkt ze als invalleerkracht in het basisonderwijs. Ze kijkt graag misdaad/drama-series en speelt spelletjes op de tablet. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Nooit denk ik aan niets

Meer weten...

App 5+ JR

Lola's Alfabet Trein

Lola's Alfabet Trein

Lola's Alfabet Trein

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

David de Kabouter

David de Kabouter

David de Kabouter

Meer weten...