Productie-detail

Didakto Klokkijken

Didakto Klokkijken

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Leer spelenderwijs klokkijken aan de hand van zes leuke spelletjes.

Apple App Store
?1,99. Synendo. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Slepen, tappen 
  • Educatief: leren klokkijken
  • Vijf spelletjes met elk 5 niveau’s 
  • Zoveel mogelijk goede antwoorden geven 

Beschrijving inhoud

'Didakto Klokkijken' is een app met daarin zes verschillende spelletjes waarmee je kunt leren klokkijken:
- Hoe Laat Is Het: de klok geeft de tijd aan. Jij moet vervolgens de juiste tijd invullen.
- Zet De Klok: de tijd wordt uitgeschreven weergegeven. Door de wijzers van de klok te bewegen kun je de juiste tijd invoeren.
- Tijd Optellen: zet de klok op de juiste tijd door de genoemde tijd op te tellen bij de tijd waar de klok nu op staat.
- Vind De Weg Door Het Doolhof: Maak de weg vrij door tijd bij de klokken op te tellen en klokken met deze nieuwe tijd weg te tikken.
- Welke Klokken Geven Dezelfde Tijd Aan? Vergelijke digitale en analoge klokken en kies welke klokken op dezelfde tijd staan.
- Wie Geeft Het Juiste Antwoord? In dit spel kun je kiezen uit het selecteren van de juiste klok of de juiste uitgeschreven tijd. Meerdere kinderen geven aan hoe laat het is, wie heeft gelijk? Desgewenst kan dit spel voor punten gespeeld worden.

Ieder spel heeft meerdere levels. Er kan gekozen worden voor tijd afgerond op hele uren, halve uren, kwartieren, vijf minuten en minuten. Hierdoor kan de app langdurig gebruikt worden en meegroeien met het klokkijkniveau van de gebruiker. De tijd wordt in de spelletjes zowel als analoge klok als digitaal weergegeven. Ondanks dat er (op Wie Geeft Het Juiste Antwoord na) geen highscore wordt bijgehouden geeft het spel wel aan hoeveel gegeven antwoorden goed of fout zijn. Bij aanvang van de spelletjes kan de gebruiker kiezen welke klok (er zijn meerdere varianten) weergeven moet worden. Een aantal klokken beschikken over een secondewijzer. Daarnaast kan worden gekozen uit een 24 uursklok of de Engelse tijdnotatie (AM/PM).

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen die beginnen met klokkijken. Meestal zijn kinderen dan ongeveer 5 jaar oud, maar mocht een kind eerder interesse hebben in klokkijken dan kan de app ook door jongere kinderen gebruikt worden. Omdat de app een optie heeft voor zowel een 24uurs klok als AM/PM kan de app ook gebruikt worden door (oudere) kinderen die aan de slag willen met de Engelse tijdnotatie.

Mening recensent

Leuk aan 'Didakto Klokkijken' is dat de app langdurig gebruikt kan worden. Omdat er binnen de spelletjes verschillende niveaus zijn en de app zowel met een 24uurs klok als Engelse tijdnotatie gebruikt kan worden kunnen kinderen vrijwel hun hele basisschooltijd gebruik maken van de app. Een aanrader om het klokkijken door de jaren heen steeds beter onder de knie te krijgen!

 


ShelleyDeze recensie is geschreven door Shelley van Dijk. Shelley is werkzaam als online marketeer, maar haar passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens haar studies. Ze schrijft het liefst over (jeugd)literatuur. Daarnaast blogt ze over films, series en televisieprogramma's. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Anthony De Mier

Anthony De Mier

Anthony De Mier

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Club van Sinterklaas en de Pietenschool

De Club van Sinterklaas en de Pietenschool

De Club van Sinterklaas en de Pietenschool

Meer weten...

Website 5+ JR

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Nukleuren.nl

Meer weten...