Productie-detail

de tuin van nijntje

de tuin van nijntje

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Een interactief verhaal waarin je het wereldberoemde konijn nijntje kan helpen in haar tuintje of spelletjes kunt spelen en voorlezen.

Apple App Store
€4,49. Sanoma Media. iPad.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Interactief prentenboek
  • nijntje
  • Tuinieren, lente
  • Spelletjes

Beschrijving inhoud

'De tuin van nijntje' is de allereerste nijntje-app wereldwijd. De app is gebaseerd op Dick Bruna's boekje De tuin van nijntje en nu omgezet in een interactief avontuur. Een vertelstem verwelkomt de appgebruiker en vraagt wat je wilt doen. Als je kiest voor het boek kom je in het interactieve verhaal over de tuin van nijntje. Je kunt nijntje en vader helpen met het omspitten van de tuin, het gladharken van de grond, peentjeszaad zaaien en de zaadjes water geven. In deze app kun je het interactieve verhaal ook met je eigen stem inspreken of je kunt dat je vader, moeder of opa laten doen. In het laastste onderdeel kun je nijntje-spelletjes spelen: peentjes tellen, schaduwspel en maak je eigen tuin. Als je een mooie tuin hebt gemaakt kun je deze als e-card versturen naar familie of vrienden.

De nijntje-app is beschikbaar in het Nederlands en Engels en is gericht op peuters en kleuters. Het interactieve element in het verhaal werkt gemakkelijk. Door middel van slepen of aantikken kunnen kinderen helpen harken, zaaien of water geven. Ook voor de spelletjes geldt dat er een eenvoudige bediening is door te slepen. De app wordt daarbij auditief ondersteund door een vertelstem. Deze stem begeleidt de kijker en geeft aanwijzingen als er geen handeling plaatsvindt. Ook moedigt zij het kind aan door bijvoorbeeld te zeggen 'Dat doe je goed!'. Alle opties in deze app worden zowel tekstueel als met duidelijke symbolen weergegeven. Een gebruiker hoeft daarom niet te kunnen lezen.

Leeftijdsadvies

Vanwege de begeleidende, rustige vertelstem en de simpele handelingen is deze app al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het interactieve voorleesverhaal is alleen al leuk om naar te kijken. Oudere kinderen kunnen in het onderdeel 'peentjes tellen' kennismaken met getallen en tellen of in het onderdeel 'schaduwspel' met vormen. Doordat alles met symbolen is aangegeven zal de app ook gemakkelijk in gebruik zijn voor deze jonge kinderen. Wil je weten hoe je deze app inzet in een groep peuters of kleuters? Lees dan de Aan de slag - Lente van Kind & Media!

Trailer

Jullie mening

Meer van nijntje

Website 2+ JR

nijntje

nijntje

nijntje

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

ontdek de wereld met nijntje

ontdek de wereld met nijntje

ontdek de wereld met nijntje

Meer weten...

Boek 2+ JR

nijntje tekent speelgoed

nijntje tekent speelgoed

nijntje tekent speelgoed

Meer weten...

Ook leuk

App 2+ JR

Cinekid AppLab

Cinekid AppLab

Cinekid AppLab

Meer weten...

App 2+ JR

Slaap Lekker!

Slaap Lekker!

Slaap Lekker!

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Peppa Big

Peppa Big

Peppa Big

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren