Productie-detail

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Alles in één app om in de stemming te komen voor pakjesavond!

Apple App Store
Gratis. Reint Jan Hoiting. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad en iPod Touch
  • Tappen en slepen
  • Sinterklaas, Sinterklaasjournaal
  • Muziek, filmpjes, Rijm, Liedjes

Beschrijving inhoud

‘De Sinterklaas App’ neemt je op verschillende manieren mee in de spannendste tijd van het jaar. Door middel van een hoofdmenu kun je kiezen uit wat je wil horen, zien, lezen of leren over Sinterklaas. Je kunt liedjes luisteren, rijmwoorden zoeken, filmpjes kijken en meer leren over het verhaal achter Sinterklaas.

Het hoofdmenu bestaat uit zes onderdelen die in tekst onder elkaar staan. Zodra je een hoofdstuk selecteert, komt er bij dat hoofdstuk een cadeautje in beeld. Niet alleen de hoofdstukken, maar ook de rest van de app bestaat voor het grootste deel uit tekst. De hoofdstukken zijn ‘Muziek’, ‘Filmpjes’, ‘Liedjes’, ‘Wist je dat?’, ‘Rijmwoorden’ en ‘Cadeautips’. Een aantal van deze hoofdstukken bestaat uit meerdere subhoofdstukken. Bij de filmpjes kun je bijvoorbeeld kiezen uit programma’s, bij muziek uit cd’s en bij cadeautips uit soorten speelgoed. Bij de filmpjes kun je alle afleveringen van het Sinterklaasjournaal van het afgelopen jaar terugkijken. Onder ieder liedje, verhaal of cadeautip bevindt zich een knop met daarop het woord ‘Delen’. Als je hierop klikt kun je een keuze maken om dat onderdeel te delen op Facebook, Twitter of via Mail. Deze app bevat in-app-aankopen. Bij de cadeautips bevinden zich in de tekst meerdere links die je vragen om het cadeau te kopen. De link verwijst je door naar Bol.com. Wel moeten allerlei gegevens ingevuld worden om het cadeau online te bestellen. Bij het onderdeel ‘Muziek’ is het makkelijker voor een kind om iets te kopen. Het is wel vereist om je Apple ID in te vullen.

Leeftijdsadvies

‘De Sinterklaas App’ is bedoeld voor kinderen die Sinterklaas nog steeds vieren, maar wel weten dat Sinterklaas niet bestaat. Kinderen vanaf 9 jaar zijn al in de fase waarin ze zich afvragen wat er achter de goedheiligman schuilgaat. Zo worden bij het hoofdstuk ‘Wist je dat?’ vragen gesteld over de geschiedenis van Sinterklaas. Er wordt nergens expliciet verteld dat Sinterklaas niet bestaat, maar sommige antwoorden zijn wel erg feitelijk en realistisch. Dit kan argwaan opwekken bij kinderen die nog geloven in Sinterklaas. Daarom is deze app het meest geschikt voor 9 jaar en ouder. Qua bediening kunnen kinderen van 7 á 8 jaar de app ook aan, maar qua inhoud is het soms nog te hoog gegrepen. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Abeltje

Abeltje

Abeltje

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Kids & Docs: Ik ben echt niet bang

Meer weten...

Boek 9+ JR

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Op stap in herfst en winter

Meer weten...