Productie-detail

De puzzel van Fred

De puzzel van Fred

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Puzzel en speel mee met deze nieuwe app van Fred en zijn vriendjes!

Apple App Store
?0,89. Alcids Entertainment. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod Touch
  • Tikken en vegen
  • Dieren
  • Puzzelen en memory
  • Auditieve ondersteuning

Beschrijving inhoud

'De puzzel van Fred', of Fred's puzzle', is een app waarbij de allerkleinsten de beginselen van puzzelen leren. Het is een vrolijke game met ongeveer tien puzzels en memoryspelletjes. De vormgeving, illustraties en de muziek maken de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. Wanneer de app geopend wordt kan er gekozen worden uit drie verschillende activiteiten; twee verschillende niveaus om te puzzelen en één memoryspel.

De App is eenvoudig te besturen. Na het openen van de app moet er gekozen worden uit puzzels of het memoryspelletje. Daarna kan het kind geheel zelfstandig het spel spelen. Bij het puzzelen kan het kind het puzzelstukje slepen met de vinger naar de juiste plaats. Bij memory gaat het iets anders. Wanneer je met de vinger het scherm aanraakt, wordt het kaartje omgedraaid. Na de beurt worden de kaartjes automatisch terug gedraaid. Bij een goede match blijven de kaartjes met afbeelding staan en wordt dit verduidelijkt door een geluidseffect. Als alle puzzelstukjes op de juiste plaats liggen, zie je een 3D-animatie. De personages in de puzzel voeren dan een bepaalde activiteit uit. Tijdens alle spelletjes is er vrolijke achtergrondmuziek aanwezig. Deze app bevat geen reclame.

Leeftijdsadvies

Voor deze app is het van belang dat kinderen de bedoeling van puzzelen en het memoryspel snappen. Kinderen vanaf ongeveer 2 jaar beheersen voldoende kennis om te snappen hoe puzzelen werkt. Kinderen die ongeveer 3 jaar zijn kunnen zelfstandig memory spelen. De puzzels en memoryspelletjes zijn kort, de plaatjes zijn eenvoudig en er worden weinig acties gevraagd van de kinderen.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Anna en de zomer

Anna en de zomer

Anna en de zomer

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Het Molletje

Het Molletje

Het Molletje

Meer weten...

App 2+ JR

RTL Telekids

RTL Telekids

RTL Telekids

Meer weten...