Productie-detail

De magische beesten

De magische beesten

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Creëer je eigen beesten en test ze in het laboratorium. Zijn ze klaar om te overleven?

Apple App Store
€3,49. Tinybop Inc. iPhone, iPad.

Kenmerken

  • iPhone, iPad
  • Beesten maken
  • Testen, problemen oplossen

Beschrijving inhoud

In app De magische beesten (Engels: The Creature Garden) van Tinybop creëren kinderen hun eigen dierenwereld. Vanuit een zelfgekozen lijfje bouw je de beesten op: flaporen, vleugels, stekels zwemvliezen of ogen op steeltjes. De creaties geef je een naam en kunnen worden opgeslagen. Na de ontwerpfase ga je naar de testfase. Kan jouw beest zwemmen, vliegen, springen en rennen? Dit alles wordt getest in een soort laboratorium. Daarna gaan de verschillende beesten de strijd aan op een zelfgemaakt parcours. Maar er is niet alleen strijd: de magische beesten leven samen in een zelf bedachte wereld en kunnen zich vermenigvuldigen zodat nieuwe beesten ontstaan.

De fantasie van kinderen kent geen grenzen in deze app. Uit honderden oren, neuzen, vleugels en poten creëer je een uniek beest. Je kunt ‘mooie’ beesten maken, maar ook nadenken hoe jouw creatie het snelst het parcours kan afleggen. The survival of the fittest. Jonge kinderen leren dat grote poten sneller lopen dan kleine, en teveel franje een belemmering is om te zwemmen. Maar de fladderende vleugels en kleurige veertjes komen weer van pas op de huwelijksmarkt van de magische beesten. Wil er iemand met jouw beestje trouwen? Dan krijg je echte jonkies, die een beetje op jou en een beetje op je partner lijken. Zou dat jonkie weer sneller zijn?

Leeftijdsadvies

De app is helder en voor jonge kinderen al goed zelfstandig te bedienen. Door het testen leren ze ook problemen oplossen en vooruit denken. Maar je kan ook gewoon heerlijk spelen met de dieren. Kinderen kunnen hun eigen beest ontwerpen en de strijd met elkaar aangaan. Vanaf een jaar of 5 gaat dit prima zelfstandig.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Als ik jou toch niet had!

Meer weten...

Boek 4+ JR

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Meer weten...

App 4+ JR

Dr. Panda's Restaurant

Dr. Panda's Restaurant

Dr. Panda's Restaurant

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren