Productie-detail

De magische beesten

De magische beesten

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Creƫer je eigen beesten en test ze in het laboratorium. Zijn ze klaar om te overleven?

Apple App Store
?3,49. Tinybop Inc. iPhone, iPad.

Beschrijving

In app De magische beesten van Tinybop creëren kinderen hun eigen dierenwereld. Vanuit een zelfgekozen lijfje bouw je de beesten op: flaporen, vleugels, stekels zwemvliezen of ogen op steeltjes. De creaties geef je een naam en kunnen worden opgeslagen. Na de ontwerpfase ga je naar de testfase. Kan jouw beest zwemmen, vliegen, springen en rennen? Dit alles wordt getest in een soort laboratorium. Daarna gaan de verschillende beesten de strijd aan op een zelfgemaakt parcours. Maar er is niet alleen strijd: de magische beesten leven samen in een zelf bedachte wereld en kunnen zich vermenigvuldigen zodat nieuwe beesten ontstaan.

Oordeel

De fantasie van kinderen kent geen grenzen in deze app. Uit honderden oren, neuzen, vleugels en poten creëer je een uniek beest. Je kunt ‘mooie’ beeste n maken, maar ook nadenken hoe jouw creatie het snelst het parcours kan afleggen. The survival of the fittest. Jonge kinderen leren dat grote poten sneller lopen dan kleine, en teveel franje een belemmering is om te zwemmen. Maar de fladderende vleugels en kleurige veertjes komen weer van pas op de huwelijksmarkt van de magische beesten. Wil er iemand met jouw beestje trouwen? Dan krijg je echte jonkies, die een beetje op jou en een beetje op je partner lijken. Zou dat jonkie weer sneller zijn? De app is helder en voor jonge kinderen al goed zelfstandig te bedienen. Door het testen leren ze ook problemen oplossen en vooruit denken. Maar je kan ook gewoon heerlijk spelen met de dieren.

Leeftijdsadvies

De magische beesten is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je deze app inzet op de opvang of de bso? Ga dan naar de Mediatips van Kind & Media.

Jullie mening

Ook leuk

Game 4+ JR

Stoomboot machinist

Stoomboot machinist

Stoomboot machinist

Meer weten...

Boek 4+ JR

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Mijn papa is op jouw mama

Meer weten...

App 4+ JR

Rollende Pepernoot

Rollende Pepernoot

Rollende Pepernoot

Meer weten...