Productie-detail

De Kleine Markt

De Kleine Markt

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Leer de namen van de marktkraamhouders, de verschillende groente, fruit, vlees en vis en leer rekenen en wegen.

Apple App Store en Google Play (Android)
€ 1,99. Chocolapps SAS. iPhone, iPad, iPod touch, Android.

Kenmerken

  • iPad, iPhone, iPod, Android
  • Educatieve app
  • Leren rekenen en wegen 
  • Makkelijk te bedienen (vegen) 
  • Auditieve ondersteuning 

Beschrijving inhoud

Door de educatieve app 'De Kleine Markt' ontdek je wat de groenteboer, de visboer, de slager en de kaasboer allemaal te bieden hebben. Zodoende leer je de namen van de verschillende soorten fruit, groente, vlees en vis. Daarnaast leer je spelenderwijs rekenen met geld en gewichten (kg/g).

In de app kun je zelf bepalen wat je koopt, hoeveel je van iets wilt kopen of je kunt een boodschappenlijstje volgen en de producten kopen die je daar vindt. Er zijn twee verschillende boodschappenlijstjes aanwezig. Eén voor jonge kinderen met plaatjes en één voor kinderen die al kunnen lezen. Door te spelen en af te rekenen krijg je steeds meer mogelijkheden en speel je het een en ander vrij. De app wordt auditief ondersteund, maar je vindt er ook tekst in beeld. Zo wordt de naam van het voedsel duidelijk uitgesproken zodra je het aanraakt en lees je bijvoorbeeld als je teveel geld geeft: 'Dat is teveel.. geef me alsjeblieft het goede bedrag'. Doe je iets goed of fout dan hoor je ook een geluidje. De app is overzichtelijk, kleurrijk vormgegeven en bevat leuke vrolijke achtergrondmuziek die je ook uit kan zetten. Je kan verder je eigen personage kiezen.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Zij kunnen deze app zelfstandig spelen en ontdekken zelf wat er moet gebeuren. Via deze app leren jonge kinderen spelenderwijs over zaken waarmee ze in het dagelijks leven en op school ook in aanraking komen. Sommige dingen zullen dan ook herkenbaar zijn. De app is verder duidelijk door de grote buttons en de bediening (vegen) is gemakkelijk.

Mening recensent

'De Kleine Markt' is een leuke, vrolijke en bovenal leerzame app. Dit spreekt aan. Daarnaast is het leuk dat je verschillende personages kan kiezen en dat het zowel voor jonge als iets oudere kinderen geschikt is. Bij de vrije versie zijn er slechts twee boodschappenlijstjes beschikbaar waardoor je niet echt een beeld krijgt van de gehele app. Wil je echt verder komen dan dien je de betaalde app te downloaden.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy heeft samen met zijn broer een evenementenbureau opgericht en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Strawberry Shortcake

Meer weten...

Boek 4+ JR

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Gompelemikkie!

Meer weten...

Boek 4+ JR

De kleine piraat

De kleine piraat

De kleine piraat

Meer weten...