Productie-detail

De Kikkerkoning

De Kikkerkoning

App VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Kikker Thomas moet een prinses kussen om een mooie prins te worden. Gaat hem dat lukken?

Google Play (Android)
?4,49. Zwijsen . Android .

Kenmerken

  • Android
  • Digitaal prentenboek
  • Kikker en prinsessen
  • Kijken en lezen

Beschrijving

De app de Kikkerkoning is een digitaal prentenboek voor op verschillende media. Het verhaal gaat over kikker Thomas die op zoek is naar een mooie prinses die hem wil kussen. Als hij gekust wordt door een echte prinses, dan wordt hij een echte prins. Kikker Thomas woont in de vijver bij een kasteel. In dit kasteel woont prinses Aster. Zij is misschien wel de prinses die hem kan helpen met zijn probleem. Wanneer prinses Aster haar bal verliest ziet Thomas dat als zijn kans om een kus te krijgen. Maar al snel blijkt dat prinses Aster niet zo aardig is. Yasmin, een vriendin van prinses Aster, en de koning helpen  Thomas. Zo lukt het hem uiteindelijk om een kus van Yasmin en prinses Aster te krijgen. Dan verandert hij weer terug in een prins en kan hij eindelijk vertellen hoe lief hij Yasmin vindt.

Het digitale prentenboek kan op verschillende manieren bekeken worden. Zo kun je het als volledige animatie afspelen, maar kinderen kunnen de tekst ook meelezen. Het verhaal van de Kikkerkoning wordt voorgelezen en ook achtergrondgeluiden zijn opgenomen in het verhaal. Bijvoorbeeld het gekwaak van de kikker en de liedjes van de prinses. De prenten van het verhaal zitten ook vol met animaties, waardoor het verhaal gaat leven voor jonge kinderen.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, omdat het verhaal als filmpje te bekijken en beluisteren is. Vanaf 4 jaar beginnen kinderen interesse te krijgen in letters en kan gekozen worden om de tekst in beeld te zetten. Omdat gebruik wordt gemaakt van korte zinnen is het verhaal geschikt voor jonge kinderen. De illustraties in de app zijn kleurrijk en eenvoudig. Het beeld ondersteunt de tekst, zoals gebruikelijk bij een prentenboek. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Kipper

Kipper

Kipper

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Diego redt Kerstmis!

Diego redt Kerstmis!

Diego redt Kerstmis!

Meer weten...

App 3+ JR

Labo Pebble Art

Labo Pebble Art

Labo Pebble Art

Meer weten...