Productie-detail

De eerste woordjes

De eerste woordjes

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Leer woorden spellen uit 7 verschillende categorie├źn, zoals cijfers, groenten en dieren.

Google Play (Android)
Gratis. Lemberg Solutions. Android.

Beschrijving inhoud

De zon is verdrietig, want hij is zijn regenboog kwijt. Het is aan de speler om hem te helpen zoeken. Elke kleur zit verstopt achter een categorie, zoals cijfers, groenten, voertuigen en dieren. De speler kan de kleur achter die categorie weer vinden door alle woorden in die categorie goed te spellen. Elke categorie heeft ongeveer 10 woorden, de een wat moeilijker dan de ander.

Wanneer de speler op een afbeelding in een groep klikt, moet hij dat woord gaan spellen. Hier zijn 3 moeilijkheidsgraden voor. De speler spelt het woord door de letters in beeld in de goede volgorde te slepen, in de vakjes onderaan beeld. Als het woord goed gespeld is, wordt het woord letter voor letter uitgesproken en daarna volledig. Daarna krijgt de speler als beloning een druppel kleur in een flesje. Als het flesje vol is, komt die kleur van de regenboog terug in de lucht te staan. De speler kan er eventueel voor kiezen om de groep weer opnieuw te doen, om te oefenen. Hiermee gaat wel de kleur van de regenboog weer weg, dus moet de hele groep opnieuw.

De 3 moeilijkheidsgraden gedragen zich als volgt: Op makkelijk staat het woord al goed gespeld, en hoeft de speler alleen de letters in de goede volgorde te zetten. Op normaal staat het woord niet langer in beeld, dus moet de speler het uit het hoofd doen. Op moeilijk worden er ook letters getoond die niet in het woord horen.

Leeftijdsadvies

Het gebruiksgemak van deze app, samen met de auditieve ondersteuning die de woorden in beeld uitspreekt, maakt deze app al geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit voornamelijk omdat op 'makkelijk' het kind spelenderwijs bekend maakt met het alfabet. Het spel groeit mee met het kind door de moeilijkheidsgraden, en voor een echte uitdaging zijn er ook versies in andere talen, zoals Engels.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 5+ JR

Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan

Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan

Keepvogel en Kijkvogel in het spoor van Mondriaan

Meer weten...

Boek 5+ JR

De opvreters

De opvreters

De opvreters

Meer weten...

App 5+ JR

LetterSchool

LetterSchool

LetterSchool

Meer weten...