Productie-detail

De Drie Biggetjes

De Drie Biggetjes

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Een boze wolf probeert de huizen van de biggetjes omver te blazen. Zal dit hem lukken?

Apple App Store
?2,69. Gottmer. iPhone, iPad.

Beschrijving inhoud

De app De Drie Biggetjes gaat over het beroemde sprookje over de wolf en de drie biggetjes. Vader en moeder sturen de drie biggetjes weg om een huis te bouwen. Elk biggetje besluit een eigen huis te bouwen. De eerste big maakt een huis van stro. De tweede big maakt er eentje van hout en de laatste big bouwt een huis van bakstenen. Dan verschijnt opeens een boze wolf die de biggetjes op probeert te eten. Gelukkig kunnen de biggetjes vluchten voor hij ze op kan eten. Een voor een gaat hij de huizen langs en blaast ze omver. Tot hij bij het laatste huis komt waar alle drie de biggetjes schuilen. 

De app heeft bij het openen een aantrekkelijke presentatie. De titel van de app wordt voorgelezen, je hoort een muziekje en de app is vormgegeven in felle kleuren. Het verhaal kan worden beleefd in drie verschillende categorieen: 'Lezen en spelen', 'Voorlezen' en 'Zelf lezen'. Bij 'Lezen en spelen' lezen kinderstemmetjes het verhaal voor. Je kan daarnaast zelf op de biggetjes tikken om meer teksten te horen. Ook moet je zelf de bladzijde omslaan. Bij de categorie 'Voorlezen' wordt het hele verhaal voorgelezen. Ook de tekst van de biggetjes wordt voorgelezen en de app slaat de bladzijde vanzelf om. Bij de categorie 'Zelf lezen' moet je het verhaal zelf lezen. Onderin komt er tekst in beeld die gelezen moet worden. Wel moet je nog op de biggetjes drukken om hun tekst te lezen. In tekstballonnetjes wordt hun tekst getoond. Je kan zelf instellen hoe lang de tekst in beeld blijft: kort, iets langer of lang. Hoewel er een verhaal wordt verteld, is het een erg interactieve app. Elke "bladzijde" is namelijk een animatiefilmpje dat beweegt en de indruk van diepte wekt.

De drie biggetjes heeft een speciale informatiepagina waarin uitgelegd wordt hoe de bediening werkt. In de bovenhoek van het scherm zijn navigatieknoppen aanwezig. Hiermee kun je bijvoorbeeld terug naar het beginscherm gaan. De knoppen zijn wel eerst alleen maar vaag zichtbaar. Om ze helemaal zichtbaar te maken, moet er eerst op getikt worden. Daarna moet er weer op getikt worden om ze te activeren. Dit is gedaan zodat kinderen niet per ongeluk tijdens het spelen op de knoppen drukken. Ook verschijnen er blauwe rondjes op de biggetjes. Als je hierop drukt dan beginnen de biggetjes te praten. Je kunt de biggetjes ook laten springen en ronddraaien. Dit doe je door over de biggetjes te slepen.

Als je dingen iets beter wilt zien, kun je dit doen door in te zoomen. Als je je duim en wijsvinger tegelijk gebruikt en van elkaar af beweegt dan zoom je in. Als je je duim en wijsvinger naar elkaar toe beweegt dan zoom je uit. Je kunt ook je iPad oppakken en schuin houden. Hierdoor kun je meer dingen in beeld zien. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de bewegingsensor van de iPad. Als het beeld wordt gekanteld dan verandert het standpunt.

Het spel is interactief omdat de karakters vaak tegen de gebruiker praten. Zo is er een konijntje in het beginscherm dat dingen zegt als: "Alles goed met je?" en "Je hebt me gevonden!". Ook is er auditieve ondersteuning in dit beginscherm aanwezig. De biggetjes vertellen bijvoorbeeld hoe je in- en uit moet zoomen. Een ander interactief aspect is wanneer de wolf bij de huisjes van de biggetjes komt. Wanneer je namelijk in de microfoon blaast, dan help je de wolf met het omverblazen van de huisjes.

Leeftijdsadvies

Omdat de app drie verschillende categorieën heeft, is het spel geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden. De categorie 'Voorlezen' vereist de minste interactie en is daarom al geschikt voor erg jonge kinderen. Door de auditieve ondersteuning, het voorlezen van de tekst door kinderstemmetjes en de achtergrondmuziek en het geluid is de app voor tweejarigen al leuk. Op deze leeftijd krijgen kinderen al interesse in verhaallijnen, hoewel ze hun aandacht hier maar kort bij kunnen houden. Omdat elke pagina voorgelezen wordt en er van alles te zien is in de animaties, zullen tweejarigen het verhaal toch kunnen volgen. Ook heeft het verhaal een happy end. De categorieën waarin er zelf gelezen moet worden en die meer interactie vereisen, zijn geschikt voor wat oudere peuters en kleuters. Door de categorie 'Voorlezen' is de app al geschikt vanaf twee jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 2 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 2+ JR

nijntjes avonturen: groot en klein

nijntjes avonturen: groot en klein

nijntjes avonturen: groot en klein

Meer weten...

App 2-6 JR

Kidiyo

Kidiyo

Kidiyo

Meer weten...

Boek 2+ JR

nijntje vliegt

nijntje vliegt

nijntje vliegt

Meer weten...