Productie-detail

De avonturen van Peter Pan

De avonturen van Peter Pan

App VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Ga samen met Peter Pan, John en Wendy naar Nooitgedachtland. Lees mee en beleef het avontuur.

€ 2,99. Chocolapps. iPad, iPhone en iPod touch.

Beschrijving inhoud

In de app 'De avonturen van Peter Pan' lezen kinderen het verhaal van Peter Pan. Een jongetje dat woont in Nooitgedachtland en weigert op te groeien. Samen met Tinkelbel laat hij zijn nieuwe vrienden John en Wendy zien waar hij woont.

Bij het openen van de app valt de mooie vormgeving gelijk op. Deze geeft een soort magisch gevoel. Het verhaal wordt voorgelezen met een rustige voorleesstem. Hierdoor is het voor kinderen makkelijk te volgen. Ze kunnen zelf meelezen doordat het gelezen woord blauw kleurt. Ook kan het verhaal worden gepauzeerd. Door op 'laat me zien' te klikken worden een aantal woorden in de tekst onderstreept. Wanneer hierop geklikt wordt komt er een plaatje waarop dit woord te zien is. Een voorbeeld hiervan is het woord 'meerminnen'. Hierbij staat een plaatje van 2 zeemeerminnen om te verduidelijken. Op deze manier worden moeilijke woorden of begrippen die bij het verhaal horen (zoals 'Nooitgedachtland' of de 'Verloren Jongens') uitgelegd. De plaatjes die bij het verhaal horen worden als een soort filmpje afgespeeld. Deze kunnen ook worden stilgezet zodat de focus van het kind ligt op de tekst. Er zijn drie soorten lettertypen waaruit gekozen kan worden: hoofdletters, typeletters en schrijfletters. Aan het eind van elke pagina staat een icoontje. Door hier op te klikken begint de tekst opnieuw. Om andere apps te kunnen kopen moet een -voor kinderen ingewikkelde- rekensom worden opgelost. Dit is een kinderslot om onverwachte aankopen te voorkomen.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen die beginnen met lezen. Dit zijn kinderen vanaf 6 jaar. De app draagt bij aan de taalontwikkeling en taalbegrip. Er kan gekozen worden om op het tempo van de vertelstem te lezen of om zelf het tempo te bepalen. Het "boek" is meer dan een "leesboek" alleen. Door de bewegende plaatjes worden kinderen in het verhaal getrokken, wat de belevenis vergroot.

Opmerkingen

Er kan een gratis versie van de app worden gedownload om de eerste pagina's te lezen en te zien hoe de app werkt.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Chicken Run

Chicken Run

Chicken Run

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht

Midden in de Winternacht

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Barbie - Een Fijne Kerst

Meer weten...