Productie-detail

Clouds & Sheep

Clouds & Sheep

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Lukt het jou voor de schapen te zorgen?

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis (Let op, wel in-app aankopen!). Ja. www.handy-games.com GmbH. Android, iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod, Android
  • Vasthouden en slepen
  • Verzorging
  • Schapen

Beschrijving inhoud

Met de app ‘Clouds & Sheeps’ zorg je voor een weiland vol schapen. Het is de bedoeling dat je reageert op de behoeften van de schapen. Boven een schaap verschijnt wat hij graag wil hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn: water, zon, koffie of medicijnen. Als een schaap gelukkig is maakt het van blijdschap een sprong en geeft een ster, met deze sterren kan je verzorgingsmiddelen kopen. Op borden met uitroeptekens verschijnen opdrachten, dit zijn plaatjes met een korte Engelse uitleg. Het zijn algemene opdrachten die over de verzorging gaan, bijvoorbeeld: maak waterpoeltjes of maak een kampvuur. Als je voldoende opdrachten hebt volbracht kan je naar een volgend level, je hebt dan de keuze uit verschillende achtergronden (bijvoorbeeld een voetbalveld). Om het spel te starten hoef je alleen maar op 'start' te tappen en vervolgens op een vinkje. Om verzorgingsmiddelen te geven moet je erop tappen en vervolgens slepen naar het schaap.

Het weiland is groter dan een beeldscherm, daardoor is het soms lastig te overzien. Aan de rechterkant is een balk met daarin hulpmiddelen voor het spel. Rechtsboven staan de verzamelde sterren en daaronder zit de winkel waar je met de sterren verzorgingsmiddelen kan kopen. Linksboven staat de huidige opdracht. Als een opdracht niet lukt, is het mogelijk een nieuwe opdracht te starten. De kleuren in het spel zijn niet opvallend, het oogt rustig. Het spel heeft een stilstaande achtergrond en er zijn geen snel bewegende beelden. Er is voortdurend een geluid van vogeltjes die tsjilpen en schapen die mekkeren. De schapen maken geluiden bij hun behoeften, als ze slapen hoor je gesnurk en als ze drinken geslurp. Hoe langer je speelt hoe meer behoeften de schapen kunnen krijgen, daardoor is er steeds vernieuwing in het spel. Er is boven in beeld altijd een balkje met reclame. Het is niet storend als je in het spel zit, maar tegen een kleine betaling is het ook mogelijk om zonder reclame te spelen.

Leeftijdsadvies

De app ‘Clouds & Sheeps’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen de problemen oplossen en zo de schapen tevreden houden. Alle handelingen zijn met plaatjes weergegeven en het is niet nodig een volgorde te onthouden. Het is wel nodig om steeds je aandacht te verleggen naar een ander probleem. Om het spel goed te begrijpen heb je ongeveer een kwartier nodig, daarna komen alle handelingen er vanzelf bij en gaat het gemakkelijk.

Mening recensent

Ik vind de app erg uitdagend voor kinderen. De behoeften van de schapen zijn heel verschillend, daardoor blijft het leuk om elk schaap te helpen. De vernieuwing komt stapje voor stapje waardoor het spel gemakkelijk te spelen blijft. Het is mogelijk om gewoon verder te gaan waar je was gebleven als je de app opnieuw start. Je kan natuurlijk ook weer een nieuw spel beginnen, het vorige spel blijft dan ook gewoon bewaard.

 

BobDeze recensie is geschreven door Bob Timmer. Bob studeert aan de universitaire pabo. Hij ziet het gebruik van digitale middelen in de klas toenemen en wil graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden. Zelf vindt hij het erg leuk om competitieve spelletjes te spelen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

Hello Ruby

Hello Ruby

Hello Ruby

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

Meer weten...

Game 7+ JR

Run Fun

Run Fun

Run Fun

Meer weten...