Productie-detail

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

Cartoonito Pret & Spelletjes Lite

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Apple App Store
Gratis. Cartoonito. iPhone, iPod & iPad.

Beschrijving inhoud

"Cartoonito Pret & Spelletjes Lite" is een gratis app van de digitale kinderblok Cartoonito (onderdeel van het digitale kanaal Boomerang). Het blok zendt programma's uit als Bananen in Pyjama's en Jelly Jamm. Deze karakters komen terug in de kleurrijke app. Er zijn drie verschillende spelletjes die je kunt spelen. Je kunt kleurplaten maken en kiezen uit verschillende karakters zoals bijvoorbeel B1 en B2 uit Bananen in Pyjama's. Het kleuren is gemakkelijk. Je tikt op een kleurtje en daarna op het deel wat je wilt inkleuren, dit wordt automatisch netjes ingekleurd. De kleurplaat kan worden doorgestuurd of opgeslagen. Een tweede onderdeel in deze app is het oplossen van fotopuzzels. Hierbij gaat het om het herkennen van vormen en het figuurtje naar de juiste vorm te slepen en los te laten. Fotopuzzels zijn er van Jelly jam, Bananen in Pyjama's en de Cartoonito figuurtjes. Het laatste spel is het Bellenspel. Dit lijkt op een memory spel, maar dan moet je bellen kapotprikken en de juiste paren zoeken. Ook hier spelen de karakters uit Jelly Jam de hoofdrol. Het eerste spel begint met 12 bellen en daarna volgen levels met een hoger niveau (meer bellen). 

De app is ondersteund met muziekjes en geluiden bij het tikken op buttons. Naast het onderdeel 'Spelletjes' is er nog een onderdeel 'Video's'. Hier is alleen geen content te zien. Dit is een 'lite' versie van de app. Je kunt de volledige versie kopen, waar je onder andere drie extra spelletjes bij krijgt. Af en toe krijg je een pop-up scherm te zien waarin wordt gevraagd of je de volledige versie wilt kopen. De navigatie voor deze app werkt duidelijk, ook voor kinderen die nog niet kunnen lezen. Er wordt gewerkt met symbolen, hoewel er ook tekst staat. Bijvoorbeeld een huisje voor de home knop en een game controller voor het onderdeel 'Spelletjes'. Bij 'Meer over Cartoonito' staat nog extra informatie over deze app, bedoeld voor ouders/verzorgers.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De navigatie werkt gemakkelijk door de ondersteuning van symbolen. Deze kleurrijke app met de bekende Cartoonito karakters, is aantrekkelijk voor jonge kinderen. De spelletjes zijn kort en niet ingewikkeld. Het kleuren van kleurplaten sluit aan bij deze leeftijd en de andere spellen zijn leerzaam op het gebied van vormen en plaatjes herkennen en geheugen (memory).

Bijzonderheden

De uitbreiding van deze app kost €1,59, zie Cartoonito Meer Pret & Spelletjes

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Dikkie Dik

Dikkie Dik

Dikkie Dik

Meer weten...

Boek 2+ JR

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Meer weten...

Boek 2+ JR

Gonnie

Gonnie

Gonnie

Meer weten...