Productie-detail

Carnaval der Dieren

Carnaval der Dieren

App VAN 4 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De app Carnaval der Dieren laat kinderen kennismaken met klassieke muziek.

Apple App Store
Gratis. Follow a Muse. iPad.

Beschrijving

Carnaval der Dieren is één uit een serie van apps die kinderen kennis laten maken met klassieke muziek. In de dierenoptocht van Carnaval der Dieren kies je voor de koninklijke leeuw, de snelle dieren, de schildpad of de kippen en hanen. Het klassieke stuk wordt ingeleid door een kort gedichtje. Daarna starten de bekende pianistenbroertjes Arthur en Lucas Jussen het muziekstuk, ondersteund door een of meer musici uit het Koninklijke Concertgebouworkest. De tempoverschillen en klankverschillen van de dieren gaan gepaard met illustraties van Fiep Westendorp.

Via menukeuze ‘Lied’ vind je materiaal bij een lied, zoals ingezongen audio en de bladmuziek. ‘Extra’ biedt achtergrondinformatie over onder andere de instrumenten, woordritmes om mee te klappen en kennis te maken met notenschrift en de componist Camille Saint-Saëns (de app is vernoemd naar een muziekstuk van hem). Via ‘Spellen’ spelen kinderen acht verschillende soorten muziekmemory. Hierbij wordt een beroep gedaan op het auditieve en visuele geheugen, door bijvoorbeeld muziek bij het dier of geluid bij het instrument te zoeken. Tot slot zijn er per partituur leskaarten beschikbaar met leuke en leerzame opdrachten.

Oordeel

De samenvoeging van de twee kwaliteitsproducten het Koninklijke Concertgebouworkest en Fiep Westendorp levert een prachtig audiovisueel samenspel. Het stuk Carnaval der Dieren (Le Carnaval des Animaux) van Camille Saint Saëns komt met de app tot leven. Mede dankzij de grapjes van de twee jonge pianisten met de dieren. Elke geschreven tekst heeft een voorleesknop, waardoor niet- lezers ook zelfstandig de app kunnen bedienen. De app Carnaval der Dieren is een handreiking van de hoogste kwaliteit om kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. De illustraties en de jonge pianisten helpen om de korte aandachtsboog van kleuters langer vast te houden. De leskaarten maken kinderen nieuwsgierig. Hoewel de app een hoog educatief karakter heeft, kan het kinderen verrassen omdat het hen kennis laat maken met een nieuwe, magische wereld.

Leeftijdsadvies

Carnaval der Dieren is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4-6 JR

Toedeledokie

Toedeledokie

Toedeledokie

Meer weten...

Boek 4+ JR

Pas op, een krokodil!

Pas op, een krokodil!

Pas op, een krokodil!

Meer weten...

Game 4+ JR

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Meer weten...