Productie-detail

Cargo-Bot

Cargo-Bot

App VANAF 10 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
0 waarderingen

Logisch nadenken en leren programmeren. Lukt het jou om de boxen door de juiste programmering juist te plaatsen?

Apple App Store
Gratis. Ja. Two Lives Left. iPad.

Kenmerken

 • iPad
 • Tikken en slepen 
 • Programmeren, strategie
 • 36 levels 
 • Engelstalig
 • Gemaakt met Codea 

Beschrijving inhoud

Na de app 'Kodable' is er wederom een educatieve app te downloaden, namelijk 'Cargo-Bot', waarbij de kinderen de eerste stappen zetten in het leren programmeren. Dit onderdeel wordt op sommige basisscholen met behulp van digitale leermiddelen al aangeboden. Wanneer de app wordt geopend is het startscherm te zien. Op het startscherm is er een keuze uit 6 levels namelijk tutorials, easy, medium, hard, crazy, impossible. De bedoeling is om de kraan de juiste programmering te geven zodat de verschillende kleuren dozen op de juiste positie worden neergezet, zoals het voorbeeld boven in beeld. Wanneer je dit doet met de minste commando’s kun je extra punten verdienen. Hoe meer punten hoe hoger is je ‘ranking’. Deze app bevat 36 levels.

De besturing is simpel door middel van vingers tappen en met de vingers spelen. Door te tappen wordt de programmering gestart en door te slepen worden de juiste commando’s in goede volgorde geprogrammeerd. Het lijkt heel simpel, maar het programmeren is nog niet zo makkelijk. Wanneer het fout gaat kan de kraan zelfs crashen. Er zit een routine in het spel, dit maakt de app goed te begrijpen. In elk level, makkelijk of moeilijk, is het de bedoeling om de kraan op de juiste manier te programmeren. Er kan om een hint gevraagd worden, deze is in het Engels. Het kind moet Engels kunnen lezen en begrijpen. De app bevat verschillende muziekjes en geluidseffecten die het speelplezier verhogen.

Leeftijdsadvies

Deze app kan gespeel worden door kinderen vanaf 10 jaar. Zij kunnen al enkele Engelse woordjes vertalen zodat ze het spel kunnen opstarten. Ook zijn kinderen vanaf 10 jaar vaardig genoeg om erachter te komen hoe de besturing van de app werkt en wat het doel is. Mochten de kinderen er tijdens een level niet uitkomen, dan bevat de app ook een ‘hint’-knop. Het nadeel is dat de hint in het Engels is. Voor de vertaling is er hulp van een ouder kind of volwassenen nodig. Door de verschillende moeilijkheidsgraden is de app voor kinderen tot ongeveer 14 jaar aantrekkelijk.

Mening recensent

De app bevat veel uitdaging. Dit komt door de keuze uit verschillende moeilijkheidsgraden. Zelf vind ik het erg leuk om puzzelend een probleem op te lossen. Met deze app wordt je echt aan het denken gezet! Tevens is deze app nog eens prachtig vormgegeven.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

Boek 10-12 JR

Nep

Nep

Boek 10+ JR

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Mees Kees op de planken

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...