Productie-detail

Candy Crush Saga

Candy Crush Saga

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Maak rijen van drie of meer snoepjes, scoor zoveel mogelijk punten en speel fruit en gelatine weg!

Gratis. King.com Limited. iPhone, Android.

Beschrijving inhoud

"Candy Crush" is een Nederlands puzzelspel waarin combinaties gemaakt moeten worden van 3 of meer dezelfde snoepjes op een rij. Dit kan horizontaal of verticaal zijn. De combinaties moeten gemaakt worden door snoepjes met elkaar te wisselen zodat ze onder of naast elkaar komen te staan. Voor de combinaties krijg je punten. Nadat de combinaties gemaakt zijn, verdwijnen de snoepjes en komen er nieuwe snoepjes voor in de plaats. 

Het spel bestaat uit 245 levels die steeds moeilijker worden. Voor elk level krijg je een kleine instructie met het doel van het level. In de verschillende levels moet er fruit vrijgespeeld worden en gelatine weggespeeld worden. Het kan zijn dat hier een tijd aan vast zit, maar ook dat er een maximaal aantal zetten gedaan kunnen worden. Het vrijspelen van fruit en het wegspelen van gelatine kun je doen door gewoon combinaties te maken van 3 snoepjes, maar ook door moeilijkere combinaties te maken van 4 of 5 snoepjes. Bij combinaties van 4 snoepjes komt er een groter snoepje voor in de plaats die een hele rij weghaald en bij 5 snoepjes ontstaat er een kleurenbom. Deze kan gebruikt worden om snoepjes van dezelfde kleur uit het hele veld weg te halen.

Als je zelf even geen combinaties en er zijn nog wel combinaties te vinden, geeft het spel een hint. Mochten er helemaal geen mogelijkheden meer zijn wordt het hele veld leeggehaald en komen er nieuwe snoepjes voor in de plaats. 

In deze app wordt gevraagd of je deze wil koppelen aan Facebook. Hierbij is het mogelijk om hulp te vragen aan vrienden en daarnaast te zien hoe ver je vrienden zijn. Echter is het wel zo dat vanaf een bepaald level het niet meer mogelijk is om verder te spelen zonder het spel aan Facebook te koppelen. 

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De speler moet goed zoeken tussen de gekleurde snoepjes om te zien waar mogelijke combinaties van 3 of 4 liggen. De navigatie werkt simpel: het wisselen van het ene snoepje met het andere door te slepen. Fijn bij deze app is dat hints automatisch worden gegeven. Zo kun je niet snel vastlopen en een hoge score halen. Het is wel lastig dat er weinig instructies worden gegeven, waardoor het soms niet duidelijk is wat er precies gedaan moet worden. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Cars 2

Cars 2

Cars 2

Meer weten...

Boek 7+ JR

Hello Ruby

Hello Ruby

Hello Ruby

Meer weten...

App 7+ JR

Sam Schoffel

Sam Schoffel

Sam Schoffel

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren