Productie-detail

Call of Atlantis

Call of Atlantis

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Probeer steeds de ornamenten te verzamelen door combinaties van drie tegels of meer te maken, alleen dan kun je de voorwerpen verzamelen.

Apple App Store en Google Play (Android)
?2,69 voor iPhone/iPod, ?4,46 voor iPad, ?2,31 voor Android. Ja. Playrix. iPhone, iPod, iPad & Android.
: Er is een gratis versie beschikbaar, maar na een bepaald aantal levels moet je het spel kopen om verder te spelen.

Beschrijving inhoud

Dit puzzelspel is meer dan alleen puzzelen maar bevat ook een verhaal. Het eiland van Poseidon was vredig en vol welvaart, dit kwam door een altaar dat Poseidon had gemaakt. Maar de mensen eerden Poseidon niet meer en vergaten hem. Poseidon werd boos en haalde de zeven kristallen die het eiland beschermden weg en verspreidde ze over het land. Aan jou de taak om de zeven kristallen terug te brengen door puzzels op te lossen. De app is Engelstalig maar bevat Nederlandse teksten.

Je gaat op reis door het land via Rome, naar Griekenland en Egypte. Elke plaats bevat een kristal die je door middel van 10 puzzels moet oplossen. Elke nieuwe plaats begint met een filmpje waarin je achtergrondinformatie krijgt over de plaats waar je bent. Allereerst is het de bedoeling om in het speelveld 3 combinaties van tegels of meer te maken om hierdoor voorwerpen naar de bodem van het speelveld te krijgen. Heb je alles verzameld dan heb je dit level gehaald. Vervolgens moet je alle gevonden voorwerpen terugvinden op een plaat. Daarnaast moet je deze gevonden voorwerpen weer op de juiste plek in de plaat terugzetten (je kunt hier hints krijgen). Tot slot moet je de kristalstukken weer bij elkaar zetten.

De levels waarin je combinaties van drie of meer tegels moet maken, worden naarmate het spel vordert steeds moeilijker. Je krijgt obstakels waardoor tegels niet meer te verplaatsen zijn (bevroren of op slot). Je moet goed nadenken welke tegels te verplaatst om niet vast te komen te zitten. Er is een tijdslimiet. Tijdens het spel kun je bonussen (extra tijd, bommen) verzamelen om tegels weer vrij te krijgen. Deze moet je tactisch inzetten.

Leeftijdsadvies

De combinatie van geschiedenis en het tactische denken maken deze game geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Vanaf deze leeftijd kunnen ze de schriftelijke instructies en de informatie je binnen het spel krijgt lezen. De levels duren lang (je wilt blijven spelen) en hier kunnen ze zich op concentreren. Voor het spel moet je logisch kunnen redeneren (combinaties van tegels maken) en tactisch denken, negenjarigen zijn hier steeds beter toe in staat.

Bijzonderheden

  • Er is een gratis versie beschikbaar, hier kun je een beperkt aantal levels spelen waarna je het spel moet kopen om verder te kunnen spelen.
  • Als je de app hebt uitgespeeld kun je hem blijven spelen, een tweede reis bevat nog meer obstakels.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Het verborgen eiland

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Supah Ninjas

Supah Ninjas

Supah Ninjas

Meer weten...