Productie-detail

Bop Underwater

Bop Underwater

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Help jij mol Bop met zijn activiteiten op de bodem van de zee?

Apple App Store
?2,69. Ja. House of Big Things B. V.. iPad.

Kenmerken

  • iPad
  • Mol, onderwaterwereld
  • Puzzelen
  • Tappen en vegen

Beschrijving inhoud

Wanneer de app wordt geopend, zie je de duikende mol Bop. Hij duikt met jou direct naar een andere plaats in de mooie onderwaterwereld. Er zijn diverse scènes met verschillende handelingen in deze app. Zo moet er bijvoorbeeld in de eerste scene een onderzeeër in elkaar worden gepuzzeld. Verderop kom je muzikale kwallen tegen.

De prachtige 3D-onderwaterwereld van Bop is gemaakt met allerlei verschillende stukken stof. Door deze vormgeving is de app aantrekkelijk voor jonge kinderen. Ook is de besturing van de app heel eenvoudig. In sommige scènes moet met de voorwerpen worden gesleept, zodat de puzzelstukjes naar de juiste plaats worden gebracht. Bij andere scènes is de opdracht te voltooien door met de vinger op het scherm te tappen. Deze app wordt ondersteund met een vrolijk achtergrondmuziekje. Ook bij het voltooien van opdrachten wordt je actie door een geluidseffect bevestigd. De app bevat geen auditieve ondersteuning, tekst of reclame.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen deze app spelen en besturen. Het zijn telkens eenvoudige handelingen die verricht moeten worden. Omdat diverse handelingen moeten worden uitgevoerd, kunnen kinderen soms hulp nodig hebben. Er wordt namelijk niet duidelijk uitgelegd welke besturing er moet worden gebruikt. Omdat het telkens dezelfde handelingen en scènes zijn, is de kans aanwezig dat oudere kinderen snel uitgespeeld raken.

Eigen mening recensent

Deze app verdient een prijs qua vormgeving. Deze app is zo prachtig vormgegeven door de verschillende stukken stof! Het maakt de app direct levendig en aantrekkelijk voor kinderen. Ik vind dat de app geschikt is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Omdat het telkens dezelfde handelingen en scènes zijn, is de kans aanwezig dat oudere kinderen snel uitgespeeld raken. Voor jongere kinderen is het juist fijn als een app herhaling en structuur bevat.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Het wonder van de appel

Het wonder van de appel

Het wonder van de appel

Meer weten...

App 2-6 JR

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Jop's Sinterklaas Puzzels

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Popiz

Popiz