Productie-detail

Bobo spelen

Bobo spelen

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Ontdek en speel samen met Bobo alle spelletjes in de speelboom.

Google Play (Android) en Apple App Store
Gratis. Blink Uitgevers B.V.. iPhone, iPad, Android.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, Android
  • Verschillende spelletjes
  • Kleuren, kijken, luisteren, lezen
  • Met auditieve ondersteuning

Beschrijving inhoud

De app ‘Bobo spelen’ biedt een kleurrijke 3D omgeving aan, waarin spelletjes gespeeld kunnen worden op een smartphone of tablet. De speelboom die centraal staat bevat 15 verschillende spelletjes die te vinden zijn in verschillende delen van de boom. Zo is er een kleurhut, een kijk-en-luisterhut, een speelhut, een leeshut en een Engelse garage. Speel samen met Bobo alle spelletjes en verdien zo een nieuw dier voor in de tuin! 

De app oogt een beetje als een gewone website. Een dynamische ontdekkamer, waarbij je met je vinger door te tappen kamers kunt openen, spelletjes kunt aantikken en antwoorden kunt geven. Door over het scherm te vegen beweeg je je rond de boomhut, waardoor je weer andere delen kunt bekijken. Bobo is een bekend figuur. Hij heeft zijn eigen tijdschrift en is te zien op televisie. Deze app sluit aan bij de wereld die hierin wordt geschetst en biedt kinderen de mogelijkheid om op een leuke en leerzame manier zichzelf verder te ontwikkelen. Zo leren ze onder andere spelenderwijs letters en cijfers te herkennen, ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden en trainen ze hun geheugen. Door de auditieve ondersteuning kunnen kinderen zelfstandig omgaan met de app.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de app ‘Bobo spelen’ aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen zij vanaf het moment dat de app start meegenomen worden in de fantasiewereld van Bobo. Hij zal hen uitdagen de boomhut verder te verkennen en hen met veel enthousiasme stimuleren zich spelenderwijs te ontwikkelen.

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4-7 JR

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Heidi (animatieserie)

Meer weten...

Boek 4+ JR

Tangramkat

Tangramkat

Tangramkat

Meer weten...

App 4+ JR

De magische beesten

De magische beesten

De magische beesten

Meer weten...