Productie-detail

Bop Collects Clouds

Bop Collects Clouds

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

De mol Bop heeft ontzettend druk. Hij moet allerlei verschillende ?klusjes? doen. Help jij een handje mee?

Apple App Store
?2,99. Ja. House of Big Things B. V.. iPhone, iPad, iPod touch.

Kenmerken

  • iPhone, iPad, iPod touch
  • Tappen en slepen
  • Mol
  • Opdrachten voltooien
  • Auditieve beloning

Beschrijving inhoud

Wanneer de app wordt geopend, zie je mol Bop. Daarna verspringt het scherm automatisch naar de volgende scène. In elke scène is er een andere opdrachten te voltooien. Wanneer een opdracht voltooid is, komt direct de nieuwe scène met opdracht in beeld. De gehele app bevat 12 scènes.

Al deze scènes zijn mooi vorm gegeven. Allerlei verschillende stukken stof zorgen voor een mooie, levendige 3D-wereld waarin mol Bop leeft. De besturing van deze app is heel eenvoudig. Bij het openen van het beginscherm wordt er automatisch doorgegaan naar de volgende scène. Voor de opdrachten in de verschillende scènes is telkens een andere besturing nodig. Zo moet je stukjes slepen om de raket in elkaar te puzzelen. Of op de bloemetjes tappen zodat deze in het karretje terecht komen. Bij het puzzelen kan het kind het puzzelstukje naar de juiste plaats slepen met de vinger. Dit alles wordt ondersteund door vrolijke achtergrondmuziek. Tijdens en na het voltooien van handelingen hoor je een geluid ter bevestiging. Deze app wordt niet auditief met spraak ondersteund en bevat ook geen tekst en reclames.

Leeftijdsadvies

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen deze app spelen en besturen. Het zijn telkens eenvoudige handelingen die verricht moeten worden. Omdat er diverse handelingen moeten worden uitgevoerd kan het kind soms hulp nodig hebben. Er wordt namelijk niet duidelijk uitgelegd welke besturing er moet worden gebruikt.

Mening recensent

Wat een ontzettend mooie app. Prachtig, vooral die vormgeving! Hierdoor wordt de app gelijk aantrekkelijk voor kinderen. De opdrachten zijn ook erg leuk en goed uitvoerbaar. Omdat het telkens dezelfde handelingen en scènes zijn, is de kans aanwezig dat het kind snel uitgespeeld raakt.

 

MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Textales

Textales

Textales

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

De olifant en de slak

De olifant en de slak

De olifant en de slak

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Dip & Dap

Dip & Dap

Dip & Dap

Meer weten...