Productie-detail

Big Little Brother

Big Little Brother

App VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Interactief voorleesverhaal over een jongen die er een klein broertje bij krijgt. Is dat eigenlijk wel leuk?

Apple App Store
?3,99. Ja. Minnesota Historical Society Press. iPad.

Beschrijving inhoud

"Big Little Brother" is een Engelstalig, interactief voorleesverhaal. Het gaat over een jongetje die er een klein broertje bij krijgt. De broertjes hebben een haat-liefde verhouding en in het verhaal blijkt waarom. Als het kleine broertje steeds groter en groter groeit vindt de oudste broer dat niet leuk. Hij lijkt nu ouder dan hij terwijl het toch echt zijn kleine broertje is. Ook zit hij aan zijn speelgoed en spullen en volgt hij hem overal. Hoewel dat voor frustraties zorgt kan het ook wel een te pas komen zo'n klein, groter broertje...

Dit Engelstalige verhaal wordt voorgelezen door een rustige vertelstem. Kinderen of ouders kunnen door het verhaal navigeren door te 'swipen' van pagina naar pagina. Een pagina wordt direct voorgelezen en daarna kun je even stoppen om iets aan te tikken. Kinderen kunnen ontdekken dat dat reacties geeft. Zo komen mensen, dieren en zelfs speelgoed in dit geanimeerde prentenboek tot leven. Bijvoorbeeld soldaatjes of houtblokken waar de broers mee spelen, geven een geluidje als je eropt tikt. Of je zet het licht uit in de kamer waardoor het kleine broertje voor even onzichtbaar is.

Leeftijdsadvies

Dit voorleesverhaal is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Vanaf de leeftijd van 2 jaar houden kinderen ervan om voorgelezen te worden, maar dit verhaal is voor die leeftijd nog iets te complex. Als kinderen 4 jaar zijn snappen ze al veel en kunnen ze verhaallijnen begrijpen. Op deze leeftijd komt rivaliteit en jaloezie veel voor en dit is ook een leeftijd waarop veel kinderen vriendjes maken. Een kind van 4 uit zijn gevoelens en kan bezitterig zijn. Precies wat er in dit verhaal voorkomt: een haat-liefde verhouding tussen twee broertjes. Het zal dan ook voor veel kinderen herkenbaar zijn en daarom sluit het aan bij de beleving. Het verhaal is alleen in het Engels te beluisteren en sluit daarom het beste aan bij kinderen die tweetalig (inclusief Engels) worden opgevoed. Voor Nederlandse kinderen is de taalbarièrre te groot om dit verhaal te volgen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Sinterklaas en het kleine hoogtevreespietje

Meer weten...

Boek alle

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Superjuffie komt in actie!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Dougie gaat verkleed

Dougie gaat verkleed

Dougie gaat verkleed

Meer weten...