Productie-detail

Benji Bananas

Benji Bananas

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Slinger als aapje Benji van liaan naar liaan en probeer zo ver mogelijk te komen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Beschrijving inhoud

Bij de app 'Benji Bananas' slinger je door verschillende landschappen zoals bijvoorbeeld de jungle. Als aap slinger je van liaan naar liaan om vooruit te komen met als doel om onderweg fruit, zoals bananen, te verzamelen. Deze bananen zijn belangrijk voor upgrades, power-ups en specials. Zo kun je bijvoorbeeld een ninjakostuum en een wingsuit kopen. Deze dingen maken je reis makkelijker. Op die manier heb je een grotere kans om verder te komen. Hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt. Ook kom je meerdere obstakels tegen. 

In het hoofdscherm heb je de gelegenheid om bijvoorbeeld het geluid uit te zeggen en ook vind je er een helpfunctie. Hier vind je informatie over wat je onderweg allemaal tegen kan komen. Het spel bestaat uit levels maar ook moet je verschillende missies halen. Een missie is bijvoorbeeld: verzamel 50 bananen, verzamel 30 bananen in 'world' 2, en bereik 'world' 2. Het is ook mogelijk om tegen betaling bijvoorbeeld 2500 bananen te kopen. Er is passend en grappig geluid aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld passende achtergrondmuziek bij het betreffende landschap. Ook wanneer Benji ter aarde stort klinkt er een grappig geluidje. De besturing is gemakkelijk. Zo hoef je alleen gebruik te maken van je vinger. Door je vinger op het scherm te zetten zal Benji een liaan pakken. Wanneer je je vinger los laat zal hij naar de volgende liaan vliegen. De gehele app is in het Engels. Enige kennis van de Engelse taal, of hulp van een ouder, is dan ook prettig. Hoe verder je in het spel komt, hoe moeilijker het wordt. Zo worden de lianen bijvoorbeeld vervangen door slangen. Wanneer je af bent, begin je helaas weer van voor af aan. De achtergronden zijn mooi en kleurrijk vormgegeven. Ieder level zal er een volgende familiesituatie geschetst worden. Je ziet bijvoorbeeld Benji eerst in zijn eentje maar later is hij bijvoorbeeld al getrouwd. Een echte uitleg ontbreekt en het spel kent geen tijdslimiet.

Leeftijdsadvies

De app 'Benji Bananas' is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit omdat de besturing simpel is en door de werking van het spel. Als je er eenmaal handigheid in hebt is het spel gemakkelijk te spelen. Het spel begint makkelijk maar zal steeds moeilijker worden. Kinderen van deze leeftijd houden van een beetje uitdaging en willen dan ook zo ver mogelijk komen. Verder zal het aapje Benji en het kleurrijke landschap kinderen van deze leeftijd aanspreken. Verder is de app in het Engels weergegeven. Enige hulp van ouders is raadzaam, bijvoorbeeld bij in-app aankopen.

Leeftijdsadvies: vanaf 5 jaar

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Jakers! The Adventures of Piggleywinks

Jakers! The Adventures of Piggleywinks

Jakers! The Adventures of Piggleywinks

Meer weten...

Game 5+ JR

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Freddi Fish - Het Verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Shuriken School

Shuriken School

Shuriken School

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren