Productie-detail

Baby Learn Colors

Baby Learn Colors

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

In deze interactieve app maak je kennis met de twaalf verschillende kleuren op een speelse manier.

Apple App Store
€ 1,09. Bebebe.co. iPad.

Beschrijving inhoud

In deze engelstalige app maakt een kind kennis met twaalf kleuren. Je kunt kiezen voor 'Learn' of 'Play'. In het onderdeel 'Learn' krijg je 7 verschillende kleuren te zien. Ze zien eruit als klodders verf met een gezichtje en maken gekke geluidjes of bewegingen tijdens het spelen. Als je op 1 van de kleuren tapt, hoor je wel kleur het is (Engelstalig). Hier kun je dus leren welke namen voor kleuren er zijn. In het andere onderdeel ga je met deze kleuren spelen. Een jongetje in het scherm vraagt 'Which one is orange?', waarop jij de juiste verf klodder moet aantikken. De gebruiker wordt hierbij auditief aangemoedigd bij een goed antwoord, en hoort ook wanneer het fout is. Degene die uitleg geeft kun je in de instellingen uitkiezen. Deze 'avatar' die de voice-over uitspreekt kun je naar eigen wens vormgeven. De stemmen zijn in meerdere talen verkrijgbaar als je de volledige versie van deze app downloadt. Dan kun je ook voor Nederlands kiezen of je eigen voice-over inspreken.

Bij 10 goede antwoorden, krijg je een 'Bebeka': een schattig figuurtje. Als je er zo veel mogelijk verzamelt, worden ze steeds gelukkiger. Door op het huisje te klikken kun je de 'World of Bebebe' zien en de figuurtjes helpen op hun weg naar huis. In deze app kun je tot slot door op het penseel te tikken, zelf aan de slag met klodders inkleuren. De app is vormgegeven met aantrekkelijke kleuren en figuurtjes. De app beperkt zich tot de 12 kleuren die centraal staan en is daarom niet ingewikkeld. Er is veel interactiviteit door geluidseffecten en uitspraken.

Leeftijdsadvies

De schattige avatars en geanimeerde klodders verf zullen jonge gebruikers aanspreken. Daarbij passen ook de grappige geluidjes, die het leren van kleuren aantrekkelijk maken. "Baby Learn Colors" is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar die bij het simpele onderdeel 'Learn' kunnen beginnen om kennis te maken met de verschillende kleuren. De vormgeving en uitwerking van de app past bij deze jonge gebruikers. Handig is wel om de volledige versie te downloaden omdat je dan ook Nederlandse voice-overs kunt instellen. Voor tweetalige opvoeding is deze app ook aantrekkelijk omdat er ook Engels, Russisch of bijvoorbeeld Zweeds kan worden ingesteld.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 2+ JR

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Anna en de kerstboom

Meer weten...

TV & Film 2-6 JR

Airport: Winky's Avonturen

Airport: Winky's Avonturen

Airport: Winky's Avonturen

Meer weten...

TV & Film 2+ JR

Pipa Panda

Pipa Panda

Pipa Panda

Meer weten...