Productie-detail

Anton kan toveren

Anton kan toveren

App VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Anton heeft een hele grote hoed op zijn hoofd. Dit is alleen geen gewone hoed. Het is een toverhoed.

tijdelijk ?0,89. Gottmer.
: iPad, iPhone.

Beschrijving inhoud

'Anton kan toveren' gaat over een jongetje genaamd Anton. Hij heeft een veel te grote hoed die steeds over zijn ogen zakt. Geen gewone hoed, maar een toverhoed. Hiermee kan hij alles laten verdwijnen. De boom wegtoveren lukt hem niet. Maar een vogeltje en zijn vriendje Lucas laat hij met zijn magische vingers verdwijnen. Tenminste, dat denkt hij.

Bij het opstarten van de app klinkt er een vrolijk muziekje. Hier is een plaatje van Anton te zien met 4 knopjes. Met de grote knop kan er een filmpje bekeken worden. Hierin wordt het verhaal van Anton en zijn toverhoed verteld. De vertelstem is erg prettig om naar te luisteren en heeft een rustig spreektempo. In beeld is geen tekst te zien. Wel zijn er vrolijke geluidjes te horen. De andere 3 knopjes op het beginscherm zijn: 'over de auteur', 'colofon' en 'lees'. Bij het eerste knopje kan meer informatie gelezen worden over de auteur. In het colofon kan doorgeklikt worden naar de website van de uitgever. Bij het knopje 'zelf lezen' kunnen kinderen zelf door het boekje bladeren. De tekst staat onderin beeld maar wordt ook voorgelezen. Door op het plaatje te klikken wordt de tekst herhaald. De teksten en tekeningen vullen elkaar aan, waardoor het een duidelijk verhaal vormt. Er worden weinig kleuren en details gebruikt in de afbeeldingen. Dit zorgt voor een overzichtelijk beeld voor kinderen. In de tekst zit herhaling. Zo komt de zin 'Anton kan toveren' regelmatig terug.

Leeftijdsadvies

De app is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Doordat het verhaal maar 4 personages bevat die allemaal kort voorkomen is het overzichtelijk voor jonge kinderen. Het hoofdpersoon is Anton. Zijn naam en handelingen worden herhaald. Dit is voor kleine kinderen erg prettig. Doordat het verhaal in twee versies gedaan kan worden (kijken of zelf lezen) hoeft er niet altijd een ouder bij te zijn. De bladzijden in de leesversie kunnen gemakkelijk omgeslagen worden door het maken van een sleepbeweging. Iets oudere kinderen hebben door dat Anton niet echt kan toveren, maar dat dingen lijken te verdwijnen doordat zijn grote hoed steeds over zijn ogen zakt.

Jullie mening

Ook leuk

App 2+ JR

Bumba

Bumba

App 2+ JR

Mr. Potato Head

Mr. Potato Head

Mr. Potato Head

Meer weten...

Boek 2+ JR

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Zappelin Vakantie Doeboek

Meer weten...