Productie-detail

Angry Birds

Angry Birds

App VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
53 waarderingen

De eieren van de 'Birds' zijn gestolen door groene varkens. Daarom zijn de Birds Boos (Angry!)! Lukt het jou de groene varkens te verslaan en de eieren te redden?

Apple App Store en Google Play (Android)
Ja. Rovio Mobile Ltd.. iPhone, iPod, iPad & Android.
: €0,79 voor iPhone,€2,39 voor iPad, gratis op Android. Een liteversie is gratis. PEGI 3..

Beschrijving inhoud

“Angry Birds” is een spel dat gespeeld wordt op smartphones met touchscreen en tablets. Door middel van aanraking op het scherm en de hoekbepaling wordt het vogeltje afgeschoten. De bedoeling is om de groene varkens te raken waardoor zij verdwijnen en je punten krijgt. Hoe meer punten je scoort, hoe beter je level beoordeeld wordt. Per level kan je maximaal drie sterren krijgen. Het spel begint met een introductie waarin verteld wordt dat de eieren van de Birds gestolen zijn door de groene varkens. Hierdoor zijn de vogels (Birds) boos (Angry) geworden op de varkens en moeten de Angry Birds de varkens verslaan om hun eigen eieren te redden.

Er zijn vijf verschillende thema’s die onderverdeeld zijn in ongeveer 60 levels. Per level zitten schatten verborgen die je moet raken om ze op te slaan, verzamel je ze allemaal per thema dan speel je een extra level vrij. Per level staan een aantal Birds klaar met hun eigen specifieke eigenschappen. Het basis vogeltje is de rode vogel die kan niets extra’s, gele vogeltjes kunnen in de lucht harder gaan bij aanraking van het scherm, blauwe vogeltjes spatten uiteen in drie kleinere vogeltjes, witte vogels kunnen een ei laten vallen, zwarte vogels kunnen ontploffen en een grote rode vogel is een zware vogel die als een sloopkogel werkt. Met deze verschillende Angry Birds moet je de groene varkens verslaan, hoe verder je komt hoe moeilijker het spel wordt. De varkens worden vaak omringd met balken en glazen schermen waardoor ze moeilijker te raken zijn. Vaak zullen de levels niet in één keer lukken en moet je het level meerdere keren spelen om verder te kunnen. Dit leert de kinderen om gefocused te blijven en door te zetten totdat het wel lukt. Wanneer de vogels worden afgeschoten hoor je een ‘gemeen’ lachje.

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt vanaf 7 jaar. Voor het goed kunnen spelen van het spel is er ruimtelijk inzicht nodig. Je moet afstand, snelheid en plaatsing goed kunnen inschatten. Ook moet je de ‘birds’ tactisch inzetten, weten welke bird voor welk doeleinde het meest geschikt is. Kinderen vanaf deze leeftijd zullen de regels in het spel begrijpen en met hun motoriek in staat de birds op het juiste moment weg te schieten. Ook begrijpen zij de visuele instructies. Naarmate het spel vordert worden de oplossingen complex, oudere kinderen en volwassenen vinden hier hun uitdaging.

Trailer

Bijzonderheden

De versie op Android is gratis maar bevat wel reclame. De versie op de iPad is in HD beschikbaar.

Jullie mening

Meer van Angry Birds

Boek 5+ JR

Angry Birds Activity Boek

Angry Birds Activity Boek

Angry Birds Activity Boek

Meer weten...

App 7+ JR

Angry Birds RIO

Angry Birds RIO

Angry Birds RIO

Meer weten...

Ook leuk

Boek 7+ JR

Held op sokken

Held op sokken

Held op sokken

Meer weten...

Boek 7+ JR

Villa Fien

Villa Fien

Villa Fien

Meer weten...

Boek 7+ JR

Foeksia en de spiegelheks

Foeksia en de spiegelheks

Foeksia en de spiegelheks

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren