Productie-detail

Amon & Amara

Amon & Amara

App VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een interactief voorleesverhaal van twee kinderen in de oude Egypte. Luister naar het verhaal en speel spelletjes tussendoor.

Apple App Store
?2,39. Kiss the Frog b.v.. iPad.

Beschrijving inhoud

In "Amon & Amara - Een Egyptisch avontuur" beleef je een interactief avontuur met een educatief tintje. De gehele app speelt zich af in het Oude Egypte en het verhaal is geschreven in opdracht van het Rijksmuseum van Oudheden. De speler maakt kennis met hoe het leven er in de Egyptische Oudheid aan toe ging. De app geeft twee keuzeopties: lezen of luisteren. Het verhaal wat de gebruiker kan lezen of luisteren is hetzelfde, maar bij de tweede optie wordt het voorgelezen door een duidelijke, rustige mannenstem. Het verhaal gaat over twee kinderen die in het Oude Egypte leefden. Lastige woorden staan wit weergegeven en daar kun je op klikken voor een beschrijving van het woord (bijvoorbeeld farao's, of sfinx). De tekst van het verhaal staat op het scherm dus er kan meegelezen worden. Naast de tekst staan illustraties die het verhaal verbeelden.

In het verhaal zitten interactieve elementen. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd of de speler Amara kan opvrolijken, door haar lievelingspruik te zoeken. Er zitten ook enkele spelletjes in het verhaal verweven. Een simpel spelletje waarin je van plank naar plank moet springen en zo veel mogelijk knikkers moet verzamelen. Maar ook een wat lastiger spelletje waarin je de tablet moet kantelen in een doolhof, of de juiste hiërogliefen symbolen bij elkaar moet zoeken. Je hoeft niet door het hele verhaal heen als je alleen een spelletje wilt spelen. De spellen worden los aangeboden op het beginscherm van de app. In het verhaal bevindt zich linksbovenin een menu die je kunt uitklappen. Hiermee kun je naar een andere plek in het verhaal navigeren, de muziek aan of uit zetten of het verhaal verlaten. Ook kun je een andere stem instellen, namelijk je eigen stem. Per pagina tik je op 'opnemen' en lees je de tekst voor. Het is ook leuk als een ouder of verzorger het verhaal inspreekt, waar het kind naar kan luisteren.

Leeftijdsadvies

Deze app is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is een avontuurlijk verhaal wat kan worden voorgelezen. In een rustig tempo leest een duidelijke stem voor. De spelletjes en interactie tussendoor zijn prima uit te voeren door kinderen van deze leeftijd. Het spel waarin je de tablet moet kantelen kan qua navigatie nog iets te lastig zijn, maar is weer uitdagender voor oudere kinderen. Ook voor oudere kinderen is deze app geschikt. Zij kunnen meer informatie uit het verhaal halen door op de begrippen te tikken en meer te weten te komen over de Egyptische Oudheid. 

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

De Smurfen

De Smurfen

De Smurfen

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Hocus Pocus met Alfons Alfrink

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

George van de Jungle

George van de Jungle

George van de Jungle

Meer weten...