Productie-detail

Duifkopter

Duifkopter

App VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De vrijheid van je vogelvriendjes staat op het spel! Bevrijd ze uit hun kooitjes en verzamel uitspraken over vrijheid.

Apple App Store en Google Play (Android)
Gratis . Nationaal Comité 4 en 5 mei. Android, iPhone, iPad, iPod touch.

Beschrijving inhoud

De app Duifkopter is gemaakt op initiatief van het 4 en 5 mei comité en staat in het teken van vrijheid. In de app wordt gespeeld voor de vrijheid van de vogelvriendjes van Duifkopter. Zijn vriendjes zijn namelijk gevangen genomen door de buurman. Hij houdt niet van vogels en sluit ze op in een duiventil. In het spel vlieg je door de duiventil om de kooitjes van de vriendjes te openen, eieren te verplaatsen, een uitweg te zoeken en het raadsel van het doolhof op te lossen. Tijdens het spel worden quotes over vrijheid verzameld, zoals: 'er is niets belangrijker dan vrijheid'- Martin Luther King. 

Bij de start van het spel wordt een korte schriftelijke instructie gegeven. De app is te bedienen met de vinger en moet worden vastgehouden. Door de telefoon of tablet te kantelen kan de duif worden gestuurd. Tegelijkertijd wordt het scherm aangetikt om op te stijgen en te vliegen. Hoe sneller een level wordt uitgespeeld, hoe hoger de score. De app bestaat uit 20 levels. Per level komen nieuwe mogelijkheden vrij. Nadat een level succesvol is afgerond, verschijnt een nieuwe quote over vrijheid. Deze quote kan worden gedeeld op Facebook en Twitter. 

Leeftijdsadvies

De Duifkopter is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij spelen graag spellen met regels en meer levels. De levels worden tijdens het spelen steeds moeilijker en duren langer. Het zoeken naar een uitweg en het oplossen van raadsels vormt voor negenjarigen een uitdaging. Zij kunnen de app geheel zelfstandig bedienen. Voor jongere kinderen kan de app lastiger zijn, het scherm moet namelijk tegelijkertijd worden aangetikt, gesleept en gekanteld. Dit vrijheidspel brengt spelenderwijs het belang van vrijheid onder de aandacht bij kinderen. 
Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Puberruil Zapp

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Naranjina en de Kadekapers

Naranjina en de Kadekapers

Naranjina en de Kadekapers

Meer weten...

App 9+ JR

Pokémon GO

Pokémon GO

Pokémon GO

Meer weten...